L’UVic-CB Vic de Copa punxa a la pista del líder (74-61)

2017_02_05SeniorM

L’UVic-CB Vic de Copa Catalunya no va poder allargar la bona dinàmica de les darreres jornades a la pista del líder, el Club Bàsquet Sant Josep. El conjunt badaloní va aprofitar la manca d’efectivitat dels vigatans sota el cèrcol per ampliar distàncies ben aviat i gestionar una renda còmoda que acabaria garantint-los la victòria. El 74 a 61 final reflecteix la impotència dels homes de Dídac Herrero, que van patir la permissivitat d’un arbitratge complaent amb els locals i van acusar l’escassetat de resultats en la vessant ofensiva.

El Vic va sortir ben col·locat a la pista. El Sant Josep és un dels equips amb unes ràtios anotadores més elevades i els d’Osona eren conscients que no podien cedir espais gratuïts en zona defensiva. La pissarra d’Herrero va donar fruits al primer quart, que es va tancar amb una ajustada victòria parcial pels blanc-i-vermells (13-14).

Però el segon període va començar a agafar el to que buscaven els locals a un ritme massa accelerat. El Sant Josep va trobar el camí de la cistella ausetana i va bloquejar la pólvora visitant. En aquest escenari, els locals van segellar un parcial de 22 a 11 que va polveritzar el mínim avantatge osonenc. A la represa, els de Badalona es van limitar a gestionar la renda que havien situat a l’electrònic. Amb una defensa robusta -a vegades excessiva però tolerada pels àrbitres-, els grocs van impedir que el Vic pogués retallar distàncies.

El tercer i el quart període es van tancar amb dos parcials ajustadíssims (16-16 i 23-20), i el Sant Josep va aconseguir fer bo l’avantatge segellat al segon quart per endur-se una victòria que el reafirma en el liderat de la categoria. El Vic, en canvi, haurà d’esperar a una altra oportunitat per assaltar el cim de la lliga, tot i que continua viu en la lluita per l’ascens.

 

FITXA TÈCNICA:

CB Sant Josep (74): Blat, Gueye, Lorente, Bagués i Serra. També: Meruelo, Fonts, Prior, Holland i De la Rocha.

UVic-CB Vic (61): Garrote, Vidal, Rodríguez, Pou i Balanzó. També: Subiranas, Comas, Freixas, Colas i Vilamú.

PARCIALS: 13-14; 22-11; 26-26; i 23-20.