L’UVic-CB Vic no es deixa sorprendre per un coratjós Bàsquet Pia Sabadell (81-74)

img_5374

La perseverança del Bàsquet Pia Sabadell i l’excessiva confiança van estar a punt de costar un ensurt a l’UVic-CB Vic de Copa Catalunya dissabte passat al Pavelló Castell d’en Planes. Els homes de Dídac Herrero van ser molt superiors als visitants, especialment en els dos primers quarts, però van veure com els del Vallès vaporitzaven el seu avantatge en un darrer període molt intens i posaven en escac la victòria vigatana. Al final, però, van sumar un triomf prou ampli (81-74) que els manté vius en la lluita per l’ascens.

El partit va començar molt bé per al Vic. Els sabadellencs són un equip feble defensivament i els locals van saber aprofitar aquesta mancança per anar cultivant una renda cada vegada més àmplia a l’electrònic. El conjunt d’Osona va tancar el primer quart amb un avantatge de nou punts (21-12) que al final del segon període ja s’havia multiplicat per dos fins a situar els blanc-i-vermells 22 punts per davant en el marcador (53-31). L’encert des de la línia de 6,25 i la poca capacitat ofensiva dels visitants són els dos factors que expliquen la còmoda victòria local.

Però el Vic es va relaxar. Jugar amb més de 20 punts de marge davant el cuer de la categoria indueix a una tranquil·litat que pot acabar sent molt perillosa. El Sabadell va saber explotar la situació i va anar retallant distàncies. Al tercer període, ja va avisar amb un parcial molt igualat (16-17) i va acabar de certificar el tomb que donava al duel al darrer quart, posant els nervis del conjunt local a prova.

La frustració d’haver deixat escapar una renda tan àmplia va fer una mala passada al Vic, que va començar a cometre errors  i va permetre als del Vallès situar-se a tan sols dos punts dels ausetans a tres minuts pel final. Però en els moments crítics l’experiència d’homes com Juli Garrote va ser determinant per reconduir l’equip i ajudar-lo a sumar una victòria prou folgada (81-74) que manté els vigatans al podi de la classificació.

 

FITXA TÈCNICA

UVic-CB Vic (81): Subiranas (5), Garrote (24), Juanola (12), Rodríguez (9) i Balanzó (17). També: Vidal (2), Iglesias (5), Lolas, Vilamú (3) i Pou.

Bàsquet Pia Sabadell (74): Ramis (5), Devesa (16), Andrés (8), Páez (11) i Viladomat (7). També: Puigdollers, Altamira (3), Corina (6), Cabanach (9) i Piñero (9).

Àrbitres: Piñol i Mármol.