La duresa del Sant Gervasi tomba l’UVic-CB Vic (90-83)

L’UVic-CB Vic de Copa Catalunya no va poder encadenar la segona victòria consecutiva dissabte a la pista del Sant Gervasi. El conjunt local va fer gala de la seva duresa, sobretot a nivell defensiu, i va tenallar la capacitat de generar joc dels vigatans, que van tenir problemes per jugar amb comoditat i acostar-se a la cistella rival. La derrota final per set punts de marge (90-83) allunya el Vic dels dos primers classificats, tot i que manté la tercera posició.

Als homes de Dídac Herrero els va costar molt entrar al partit. La teranyina defensiva del Sant Gervasi va atrapar els ausetans, força espessos en els primers compassos. La duresa i el joc subterrani dels locals -combinada amb la permissivitat arbitral- va fer perdre el nord als blanc-i-vermells, que van tancar la primera part 14 punts per sota a l’electrònic (44-30).

A la represa, el Vic va aconseguir centrar-se en el que millor sap fer: jugar a bàsquet. Va intentar abstreure’s de l’ambient carregat del pavelló i començar a anotar amb més assiduïtat. Mica en mica, els d’Osona van anar retallant distàncies i es van acostar a només quatre punts dels barcelonins al final del tercer període (63-59).

En el darrer quart, el Vic va fer el que semblava més difícil: neutralitzar l’avantatge local per primer cop i empatar el duel. La gesta estava assolida, però, en el tram final, els locals van tenir l’encert determinant per decantar la balança a favor seu en un moment clau i es van acabar imposant per un ajustat 90 a 83.