L’UVic-CB Vic supera l’Esparreguera amb 27 punts de marge i encarrila l’eliminatòria

L’èpica es va apoderar diumenge del Castell d’en Planes. El pavelló ausetà es va tornar a vestir de gala per viure una tarda de bàsquet vibrant. L’UVic-CB Vic afrontava el primer dels partits del play-off per pujar a la lliga EBA contra un rival dur de rossegar: l’Esparreguera. El duel es previa difícil i trevat, però els homes de Dídac Herrero no van decebre les més de mil persones que van omplir el pavelló. Una defensa robusta i un elevat encert en zona ofensiva van permetre als vigatans segellar una victòria per 27 punts de marge (84 a 57) que deixa l’eliminatòria vista per sentència.

Els primers compassos del duel van ser igualats. El Vic intentava mossegar els visitants, però els del Baix Llobregat no es deixaven sorprendre. No va ser fins al tram final del primer quart que els locals van poder encarrilar un parcial de 10 a 0 que va començar a trencar l’enfrontament. Els d’Herrero van arrencar el segon període amb un marge de 12 punts, però l’Esparreguera va demostrar que també tenia capacitat de mossegar la defensa osonenca i es va situar a només dos triples dels vigatans a falta de cinc minuts per la mitja part.

Just quan semblava que la seguretat del Vic començava a tremolar, els locals van treure a passejar el seu millor bàsquet i van segellar, en 160 segons, un demolidor parcial de 19 a 0 que deixava mig partit vist per sentència. A l’equador del duel, a l’electrònic hi regnava un inapel·lable 50 a 23.

A la represa, el Vic va saber gestionar l’ampli avantatge i va contemporitzar amb el joc. El míster Dídac Herrero disposava dels 12 jugadors -una circumstància gairebé inèdita aquesta temporada- i va aprofitar el fons d’armari per mantenir una alta intensitat en el joc al llarg de tot el duel. Les tècniques van complicar la vida als locals abans de tancar el tercer quart, però l’Esparreguera no les va aprofitar i es va quedar 25 punts per sota a deu minuts pel final.

Al darrer període, els blanc-i-vermells van haver de suportar el joc dur dels visitants, que van decidir arriscar i prémer l’accelerador per tenir opcions de cara a la tornada. Però el canvi d’estratègia improvosat no els va sortir bé i el Vic va arribar a tenir 32 punts d’avantatge a l’electrònic. En el darrer minuts, els del Baix Llobregat van retallar distàncies fins al 84 a 57 final, un resultat còmode que permetrà afrontar el partit a la complicada pista dels esparreguerins amb més tranquil·litat.

IMG_9191