L’UVic-CB Vic fa un bon paper a Salou i manté les opcions d’ascens

La porta de la lliga EBA continua oberta per a l’UVic-CB Vic de Copa Catalunya. El conjunt ausetà no va poder obtenir un dels dos bitllets directes per a la competició aquest cap de setmana a la final four de Salou, però va aconseguir una victòria en la final de consolació que el deixa a tan sols un pas de l’ascens. En els propers dies el Vic sabrà si la porta s’obre definitivament amb una tercera plaça per a EBA que els homes de Dídac Herrero ocuparien.

Dissabte, en les semifinals, els vigatans haurien pogut certificar l’ascens amb una victòria contra el Boet Mataró, però l’inici fulgurant dels mataronins, que van segellar un primer parcial contundent (2 a 21), els va deixar sense opcions. El Vic va saber competir fins al final i arribar viu al descans (34-51), tot i que mai va poder retallar distàncies per sota dels vuit punts. L’encert anotador del Mataró, sobretot des de la línia de 6,25, va impossibilitar la remuntada blanc-i-vermella malgrat els esforços dels d’Osona. Al final, l’electrònic marcava un inapel·lable 71 a 88.

Però la psicologia és un factor fonamental que Dídac Herrero sap treballar i els seus homes no es van enfonsar amb el primer revés. L’endemà, van afrontar el partit pel tercer i quart lloc coneixedors de la importància d’aconseguir la medalla de bronze. S’enfrontaven al perdedor de l’altra semifinal, el Càmping Bianya Roser, i van ser molt superiors. De fet, van deixar el duel vist per sentència a la primera meitat perquè van arribar al descans amb 16 punts de marge després d’un gran segon període.

A la represa, la duresa del Bianya Roser va penalitzar el Vic, que va veure com els barcelonins retallaven distàncies fins a situar-se només vuit punts per sota. Però just quan la situació semblava menys controlable, els osonencs van mostrar la seva millor versió i van dominar el darrer quart amb una sobrietat admirable per rematar la feina amb un arrodonit 84 a 66. Una victòria que els garantia la tercera plaça i els mantenia obertes les esperances de jugar a EBA la temporada vinent.