L’Entitat

 

Història del Club

Club de basquetbol de Vic. Fundat el 1949, nasqué com a secció de bàsquet de la Unió Esportiva Vic. Debutà en les competicions federatives l’any 1950 i dos anys després fou inclòs com a secció del Club Patí Vic.

L’any 1957 se n’independitzà i prengué el nom actual de CLUB BÀSQUET VIC. Al principi dels anys seixanta fitxà José Luis Martínez, ex-jugador del FC Barcelona i del Real Madrid, com a jugador entrenador i alguns jugadors estrangers. La temporada 1964-65, en plena crisi, abandonà la competició que va reinicià l’any 1966 amb el mateix nom. Al 1967 creà l’equip femení.

Entre el 1968 i el 1972 s’integrà en competicions de l’OAR i posteriorment passà a les lligues federades. En el 1973 inaugurà el pavelló municipal, que va ser ampliat deu anys després. La temporada 1975-76 es crea l’escola de bàsquet i el primer equip puja a tercera divisió. Hi resta onze temporades, els últims anys sota la denominació de primera catalana. La temporada 1987-88 ascendí a segona divisió estatal, combinant durant els anys noranta aquesta categoria amb la primera catalana. La temporada 1999-2000 fou campió de la Copa Catalunya i pujà a la Lliga EBA. Guanyà la Lliga Catalana EBA (2005). Després d’aquest èxit, l’equip dirigit per Jordi Balaguer ascendí a la LEB 2, i debutà com a Akasvayu Vic en col·laboració amb el Club Bàsquet Girona. La temporada 2006-07 jugà el play-off d’ascens a la   LEB Or i la 2007-08, després de ser campió, pujà de categoria. La 2008-09 l’equip dirigit per Xavi Garcia mantingué la categoria. Poc després, però, perdé el patrocinador i retornà a la Lliga EBA, ja que el club es ven la seva plaça al Basquet Girona. Actualment juga al nou pavelló de Castell d’en Planes.

 

Junta Directiva – Organigrama

                         FORMADA PER 10 MEMBRES

 

President                          PIETRO PARMA

Vice-president                CARME SAYÓS

 

Secretari                            FERNANDO EZQUERRA

 

VOCAL     JOSEP PLA

VOCAL     JOAN ESPAULELLA

VOCAL     RAMON LUNA

VOCAL     MARTA FERRER

VOCAL     JAUME SERRA

VOCAL     SANTI ARUMÍ

VOCAL     JORDI VERDAGUER

Secretaria del Club                 Atenció personalitzada: dilluns, dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20hrs

e-correu: cbvic@clubbasquetvic.cat